De dorre woestenij die overgang heet

Geplaatst: 27 februari, 2014 in column

Toen ik Ingeborg Beugel hoorde praten over de overgang, uitdrogen en stervende eierstokken wist ik even niet of ik moest huilen of lachen. Maar toen Ingeborg zei dat de mannen maar eens op internet moesten zoeken op overgang haalde ik opgelucht adem. Want met mijn vrouw praat ik al jaren niet meer. Gewoonte, sleur, weten wat de ander gaat zeggen, dat soort dingen; we begrijpen elkaar prima en hebben een rustige, zwijgzame relatie.

Seks staat bij ons al jaren op een laag pitje en ik heb werkelijk geen idee hoe het met de slijmvliezen van mijn vrouw staat of in welke staat van ontbinding de eierstokken van mijn vrouw zich bevinden. Ik wil het ook niet weten.

Natuurlijk heeft mijn vrouw last van opvliegers en stemmingswisselingen. Maar wat maakt het uit? Ze weet dat ik er voor haar ben en ik weet dat ze er voor mij is.

Op het internet Googlen of je partner echt van je houdt of niet is onmogelijk. ‘Houden van,’ beleef je in het echte leven, en laten we wel wezen, als dat niet tegen een opvlieger, droogte of stervende eierstokken bestand is, kan een zoektocht op Google over de dorre woestenij die overgang heet je niet redden en heb je het ‘houden van’ nooit onder de knie gehad.

Ingeborg Beugel over de overgang in Paul en Wittememan

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s