Geenstijl Sokpop

Geplaatst: 18 februari, 2014 in column, Maatschappij

De verleiding is groot natuurlijk, om na een wervend stuk in Geenstijl eens te gaan kijken bij de flat waar Menno L. zich op dit moment bevindt. Een beetje ramptoerisme. Misschien wat roepen. Stiekem een steentje gooien. Het is immers maar een zwembadpedo.

Toch raad ik u aan zich te beheersen. Menno is immers ook een mens. Hij heeft zijn straf uitgezeten. En nu zit een doodsbange Menno opgesloten in een flatje. Waar u als onbezoldigd, hersenloos sokpop-cipier in dienst van Pritt Stift gaat waken. En gaat u met de uwen wachten met uw hooivork tot Menno buitenkomt. Opdat dat u en de uwen Menno kunnen gaan naroepen en uitschelden. Misschien een steentje gooien. Misschien een prik met uw hooivork.

Tot er een dode valt. En u en de uwen hard weglopen en van niets willen weten. U en de uwen een dode op uw geweten hebt. Menno dood, alleen maar omdat u een beetje actie wilde. Even een steentje wilde gooien. Even iets wilde roepen. Even boos wilde doen. ‘Gezellig’ mee wilde doen.

Want op een goede dag gaat het gebeuren. Een dode ‘Menno’. Omdat u zich liet gebruiken als een ‘Geenstijl sokpop’ door ene Pritt Stift, die zelf natuurlijk in geen velden of wegen te bekennen is. Het vuile werk aan anderen overlaat, waaronder u. Ja u, de ramptoerist, de thrillseeker, de boze werkeloze. En Pritt? Die wast zijn handen in onschuld, weet van niets, zal nooit iets van zich laten horen. Tot hij u, de sokpop, weer nodig heeft voor een nieuw volksgericht.

Eerder verschenen in Krapuul.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s