Strandweer

Geplaatst: 21 juli, 2013 in column, Dingen van de dag

En als het warm is in het weekend rijdt half Nederland naar het strand. En staan onze nationale kuddedieren in de file. Ik heb me er mijn hele leven over verbaasd.

Uren in de auto zitten met je man en kinderen. Hij kankert aan een stuk door dat het niet opschiet. De kinderen zeuren aan een stuk door omdat ze zich vervelen. En als je eindelijk het strand hebt bereikt ga je liggen in het zand. Blèrende kinderen, de stank van zonnebrand, en te weinig ruimte om de badhanddoeken fatsoenlijk neer te kunnen leggen. En als je niet uitkijkt heb je ruzie met een of andere Duits gezin omdat je in ‘hun’ kuil ligt. En dus zet je de oordoppen van je iPod in je oren om geen last te hebben van alle herrie en gedoe om je heen. Daarna nog even in het zeewater badderen. Helaas stap je in een kwal die het niet met jouw actie eens is. Au. Dan nog even liggen. Voor je naar huis gaat doe je nog even de huidkankerbus aan voor een snelle controle, want je weet het maar nooit met al die zon. Nu echt naar huis. In de file. Met een vervelende jeukbult op je voet en je rug verbrand. En een briefje van de kankerbus voor de dermatoloog. Want je hebt misschien een melanoom van al het zonnen. Precies op het puntje van je neus. Waar je altijd een dikke kwak factor 50 zonnebrand pleurde. En dat je dan van de dermatoloog te horen krijgt dat je melanoom in een vergevorderd stadium is. En je een kunstneus krijgt. En daarna nog naar de dokter moet omdat je kwallenbeet ontstoken is geraakt. En dat je voet afgezet moet worden. Gangreen.

Dat soort dingen gaan er door me heen, als ik het woord strandweer lees en, terwijl ik op mijn gemak nog een flesje bier openbreek, lekker in de schaduwkant van de tuin zit, ongestoord nog even dit verhaaltje tik voor mijn blog.

Proost!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s