Haatpartij

Geplaatst: 9 juli, 2013 in column

Het is natuurlijk gissen, maar hoeveel monsters als Siert Bruins lopen er tegenwoordig rond op onze aardkloot? Alleen al in Nederland vermoed ik dat er duizenden zouden kunnen zijn. Sluimerend als slaapcellen, wachtend op de juiste voedingsbodem. Wachten op een haatgroepering die de macht grijpt. Zoals de Nazipartij ooit in Duitsland deed.

Opeens stonden er duizenden, op het oog gewone, mensen op die bereid waren ‘in naam van het fascisme,’ miljoenen joden te vermoorden. Joden, afgeschilderd als hebzuchtige ‘untermenschen’, joden die de schuld kregen van alle financiële ellende waar de gemiddelde Duitser en Duitsland zich in bevond.

Het is natuurlijk ‘not done’ om de PVV te vergelijken met de Nazipartij. En dat doe ik dan ook niet. Maar ik constateer wel dat er haat heerst bij het naamloze/anonieme PVV-legioen. Een legioen dat wacht op een domme daad van een islam-extremist. Dat wacht op haar kans een ‘Kristallnacht’ te organiseren, en dan zoveel mogelijk moskeeën plat te branden. Knokploegen te organiseren om islamieten in elkaar te slaan. En wie weet, te vermoorden.

In Duitsland waren sommige joden zo verstandig te vluchten. In Nederland is het nog niet zover dat islamieten vluchten. Het is wel zover dat islamieten als een bedreiging worden gezien. Afgeschilderd worden als haatbaarden. En wordt er haat gevoed door rabiaat rechtse media die zonder noemenswaardige tegenspraak hun racistische gal kunnen spugen.

Over 80 jaar zien we misschien een berichtje in de krant: Allerlaatste PVV’er J.Doe in september voor de rechter.
En wordt er een vergelijking getrokken met de allang vergeten SS’er Siert Bruins.
En is er inmiddels een nieuwe haatpartij in de maak.

Eerder verschenen in Krapuul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s