Een gevalletje verdacht overlijden

Geplaatst: 16 juni, 2013 in column

Misschien dat ik ooit doodga in een of ander ziekenhuis. En dat het een gevalletje ‘verdacht overlijden’ is. En dat ik opengesneden wordt. Om te kijken of de dienstdoende specialist gefaald heeft. En dat probeert te verdoezelen.

En dat daardoor andere patiënten zich veiliger zullen voelen. Minder wantrouwend zullen zijn. Dat de patiënt voor de operatie tegen de specialist zal zeggen: ‘U weet het hè, als ik het niet overleef zorgt mijn familie ervoor dat het een verdacht overlijden wordt. En dan zijn de rapen goed gaar!’ En daarna mag de specialist gaan snijden. Dat zal me een operatie worden.

Nee lieve lezers, mocht deze VVD-actie doorgaan, dan zullen de specialisten alleen maar terughoudender worden. Riskante operaties weigeren. Zal u doodgaan. Eerder doodgaan zelfs. Omdat uw kwaal door geen enkele specialist behandeld zal worden. En natuurlijk zult u een formuliertje bij de tandarts moeten invullen. Dat u verklaart dat u weet dat u bij deze extractie zou kunnen overlijden. En dat dat niet verdacht is. En of u daar maar even wilt tekenen.

Houd er dus rekening mee dat u gewoon dood zult gaan. Veel eerder dan u zou willen. Maar dan wel zonder verdacht te overlijden. En dat is ook wel wat waard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s