Wij van Ryanair

Geplaatst: 30 december, 2012 in Dingen van de dag, Fictie

We waren nog maar net opgestegen. Maar we vlogen inmiddels op 12000 voet. Ik zat verveeld te staren een van de monitoren: een landkaart met een stipje dat ons vliegtuig moest voorstellen.
Toen werd het doodstil in het vliegtuig. De motoren waren uitgevallen. Alles wat we nog hoorden was het zachte geruis van de vleugels. Een stewardess kwam, met een merkwaardige grimas, langs met een niet opgeblazen zwemvest. Ze deed voor wat we moesten doen in geval van nood. Haar glimlach hield ze vast: het was alsof ze een pot gel had ingeslikt.
Nog nooit heb ik zo intens naar een stewardess geluisterd. En ik mag aannemen dat ik dan namens alle aanwezige passagiers spreek. Bovendien deed ze het verhaal nog eens over in het Frans. Ik verstond er geen woord van, maar ik bleef luisteren.
Ik naar buiten door het raampje. We zweefden nog steeds boven de wolken. Toen schalde een geluid door de luidsprekers: het was de piloot.
“Wij van Ryanair wensen u een prettige vlucht, we gaan de motoren over enkele minuten weer opstarten en hopen dan voldoende kerosine aan boord te hebben om onze bestemming te bereiken”.
Toen de motoren weer gestart waren, en de vertrouwde herrie weer in de cabine klonk, kwam er wederom een stem door de luidsprekers.
“Wij van Ryanair hebben altijd voldoende kerosine aan boord voor een veilige vlucht, en we hopen dat we op deze, ludieke, wijze dat voor eens en altijd duidelijk hebben gemaakt”.
Een van de passagiers vloekte luid: het was Bart Nijpels van Reporter. Die stapt dus nooit weer in een Ryanair toestel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s