De essentie van de paus

Geplaatst: 21 december, 2012 in column, Dingen van de dag, Fictie

Op de dag dat de wereld zou moeten vergaan volgens een Zuid-Amerikaanse kalender, besluit Joseph Aloisius Ratzinger, tegenwoordig beter bekend als paus Benedictus XVI, de homo’s uit te roepen tot vernietigers van de essentie van het menselijk wezen.

Homo’s zijn vampiers. En zoals je weet word je van een vampierenbeet zelf vampier. Van een kus van een homo word je zelf homo. Dat is de boodschap van de paus.

Daarom is de paus lang geleden priester geworden. Omdat zijn celibaat mensen er voor behoed ook homo te worden. En dat hij als dank door onze lieve heer tot paus is gemutst.

Daarom is de paus Benedictus XVI op homojacht. Het tekort aan priesters moet hoe dan ook aangevuld worden, nietwaar?

reacties
  1. Roeftan Jalon schreef:

    Worden homo’s priester of worden priesters homo? (kip/ei) Omdat ze het zijn of omdat ze – volgens de Paus, dus – gebeten werden? Vaak blijkt iemand die een klooster in ging / moest, homo-neigingen te vertonen. Ik kan het weten, want in mijn familie zijn er enkelen het klooster in gegaan (gemoeten, dan spreek ik over de jaren ’50, hè.) Een tante van mij is uitgetreden en getrouwd met een man: die bleek dus : “normaal”. Vaak wordt dus gezegd, dat dat de reden was. Niemand kan toch bij het celibaat gebaat zijn. Mijn moeder kan daar geweldige verhalen over vertellen. Kortom: die mannen kunnen hun mening op bijna 1 miljard mensen opleggen. Moet mogen, ware het niet, dat zelfs Nederland nog zéér kerkelijk blijkt. (Dus hebben ongelovigen er wel degelijk last van. Behalve de vrij / vakantiedagen. Dat dan weer wel. Heeft Cruijff toch weer gelijk.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s