Puist op mijn zitvlak

Geplaatst: 30 november, 2012 in column, Dingen van de dag

Opeens had ik een puist op mijn zitvlak. Eentje waar geen kop op zit. Eentje die, als je het zou proberen uit te knijpen, haar inhoud onderhuids zou ledigen. Met een grote rode pijnlijke pukkel op je achterwerk als eindresultaat. Gelukkig hebben we tegenwoordig gespecialiseerde schoonheidsproducten. Ik heb voor deze situatie gekozen voor de neusstrip. Een handig hulpmiddel, die je ook kunt gebruiken voor plekken waar je je neus niet in wilt steken. Na een douchebeurt was mijn huid vochtig genoeg om de strip op de plek des onheils aan te brengen. En 10 minuten later trok ik vol verwachting de neusstrip van mijn puist. Ik voelde een trekkende sensatie en in de spiegel zag ik dat de neusstrip inderdaad de kop van mijn puist vakkundig had geopend en de inhoud ervan netjes, als een witte draad verwijderde.
De draad ging nogal lang door, en ik voelde trekkende kriebels door mijn hele lijf. Blijkbaar had mijn puist wortel geschoten door mijn hele lijf. Na een half uurtje was de lange draad uit mijn puist verwijderd. Een druppeltje bloed op de plek waar de puist zich eerder bevond bevestigde dit. Ik depte het druppeltje bloed weg en vroeg me af wat ik met die lange draad puistinhoud moest doen. Ik besloot het in mijn grootste pan te doen en het op een laag vuurtje te zetten. Immers, de inhoud van puistjes is vooral vet en als je het voldoende opwarmt zou het moeten smelten.
En inderdaad, na een tijdje smolt de draad uit mijn puist om tot een vloeibare massa. De schuimlaag die er bovenop ontstond schepte ik weg, en daarna hield ik een mooie, heldere vet over.

Na experimenteren ontdekte ik dat je dit vet prima kan gebruiken. Het is vooral geschikt voor frituren, bakken en braden.

Volgende keer vertel ik daar meer over: met tips en lekkere recepten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s