11 – Korzel krijgt antwoord

Geplaatst: 9 mei, 2012 in Fictie, Kabouter

Die ochtend kwam de duiven-man bij Korzel langs met post. Hij had een brief voor Korzel. Het was een brief uit Alvenland, van het ministerie van vertalers.
Korzel sidderde toen hij de brief opende en maakte een rondedans toen hij las wat er in stond.
Korzel was toegelaten als aspirant-lid van de Alvener vertalers gilde en werd uitgenodigd om mee te helpen met het vertalen van het derde verboden boek. Korzel huiverde van opwinding.

Korzel had het oude document dat hij had ontdekt in het vergane wetenschappelijk centrum inmiddels onderzocht en wist zo goed als zeker dat hij met hulp van dit document het derde verboden boek zou kunnen vertalen. Met de vrijkomende magie zou hij de macht in Alvenland kunnen overnemen.

Onmiddellijk ging Korzel naar de eerste zandman om zich af te melden en daarna meteen zijn boeltje te pakken.
De kostbare Runen documenten stopte Korzel weg in zijn laarzen. Zijn uitnodiging, diploma’s en wetenschappelijke papieren nam Korzel in zijn schoudertas mee.
Korzel had een lange, saaie tocht voor de boeg en sloot zich daarom aan bij een reizigersgroep die per tamme trekgans naar Alvenland vlogen. Het kostte Korzel al zijn goudstukken om de reis te kunnen bekostigen maar zo zou hij vanmiddag al in Alvenland zijn.
Korzel bond zich samen met twee andere passagiers op een van de vijf ganzen vast. Toen alle passagiers klaar waren voor de reis gaf de piloot op de eerste gans het signaal op te stijgen. even later vlogen de vijf ganzen netjes in formatie naar Alvenland.
Die middag landde Korzel op het Alvenlandse Ganzenveld, zonder een cent op zak, maar klaar om zich verboden magie eigen te maken en heerser te worden over Alvenland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s