Pools strooizout in Nederlandse kaas?

Geplaatst: 8 maart, 2012 in Dingen van de dag, Maatschappij, Mensen, Nieuws
Tags:, ,

Zwitserland heeft geprotesteerd tegen de Nederlandse kaas die gewonnen heeft bij het Kaaswereldkampioenschap.
Zwitserland beschuldigd Nederland ervan willens en wetens Pools strooizout gebruikt te hebben bij de bereiding van haar Kaas. FrieslandCampina ontkent: “We hebben ondanks dreigementen van Minister Schippers een kaas weten te bereiden die vol van smaak is en vrij van Pools zout.”
Inmiddels hebben specialisten een onderzoek gestart om de etnische afkomst van het zout in de kampioenkaas te determineren.

Voor personen die informatie hebben over etenswaren in het algemeen en kaas in het bijzonder die zij verdenken van het bevatten van Pools strooizout is een Europees meldpunt ingesteld.
Pools strooizout is vooral te herkennen aan haar smaak, die het best omschreven kan worden als ‘nogal zout’.

Advertenties
reacties
  1. Wytze Visser schreef:

    “Wij hebben hier niets mee te maken” aldus Jan Smularek, directeur van de Frisia-vestiging in Poznan. “Het zout dat wij hier winnen wordt zodanig gefilterd dat van het restwater een zoetbad wordt geëxploiteerd waarin men vanuit de verre omtrek een duik komt nemen die de zogenaamde kaashuid schijnt te voorkomen. Ik denk dat daar het misverstand ligt”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s