Bang voor verslaving

Geplaatst: 30 maart, 2011 in Herinneringen
Tags:, , ,

Als een baby kroop de kalende 60er door de kamer terwijl een andere gebruiker cocaïne voor hem kookte om te basen. Terwijl het goedje in de lepel pruttelde ging de man met zijn hoofd achterover geslagen naast de voorbereider zitten Hij deed me denken aan een brave hond die op zijn beloning wachtte, maar ook aan een krolse kat die langs de benen van een voorbijganger strijkt. Schaamteloos kwijlde hij begerig naar het met zilverpapier afgedekte glaasje waar de gekookte cocaïne op werd verpulverd. Toen hij met een aansteker het spul verhitte en de vrijkomende dampen begerig diep opzoog zag ik hoe hij als een incontinente kleuter met weg draaiende ogen zijn high onderging.
Ik vroeg wat die man mankeerde; zoiets had ik nog nooit gezien.
„Hij based een keer per maand, want hij is bang om verslaafd te raken“ , werd me uitgelegd, „en op de andere dagen wacht hij op de dag dat hij ‚mag’ basen“.
Er was me al eens verteld dat cocaïne basen heftig is, en deze vertoning maakte me wel heel erg duidelijk dat een keer proberen dramatische gevolgen kan hebben.

reacties
  1. Ineke Wolf schreef:

    De vergelijking met “een incontinente kleuter met weg draaiende ogen” kan ik niet helemaal volgen. Los daarvan: goed geschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s